Яку іноземну вивчати краще?

Спочатку необхідно зрозуміти, для чого ви його хочете вивчати іноземну. Якщо лише для того, щоб подорожувати світом, достатньо буде знання англійської... Які мови сьогодні найбільш затребувані в мовних школах? Як і завжди: англійська, німецька та французька, стали класикою. Останнім часом суттєво зріс попит на курси вивчення китайської, корейської та японської. Яку мову краще вчити, а точніше, легше вчити? Усе залежить від ваших здібностей і індивідуальних переваг. Але в цілому можна сказати наступне: найпростішими називають іспанську та італійську мови, якщо вивчати їх на звичайному розмовному рівні.

Однією з найбільш легких для вивчення є англійська мова. Приблизно на одній сходинці з нею розташувалися німецька і французька. Німецька мова відрізняється досить складною граматикою, тоді як для правильної вимови французьких фраз доведеться попрацювати.
Найбільш складними можна назвати модні сьогодні мови: китайську, японську, корейську і арабську. При виборі мови варто також враховувати мотивацію і бажання. Без цих двох складових вивчити мову достатньо складно. Особливо якщо вам за тридцять.
   Простіше всього вивчати мови в дитячому та підлітковому віці. Саме в цей період навчання проходить більш продуктивно. Фахівці стверджують, що якщо людина вже вивчила яку-небудь іноземну, то друга мова дасться значно легше. Але якщо вам і перша мова далася важко, то, можливо, вам варто зупинитися на більш серйозному вивченні однієї мови?
До речі, для європейців таки важливішим є вивчення саме англійської мови. Оскільки її знає більшість європейців. Незважаючи на те, що особливим попитом у нас не користується іспанська, у світі нею спілкуються більше 450 людей. Достатньо для того, щоб викликати у себе бажання заговорити цією мовою. Вивчення іспанської мови - досить перспективне заняття.
Однак за великим рахунком на питання, яку мову краще вивчати, краще відповісти - ту, яку хочеться.

За матеріалами http://osvita.ua/languages/article/31629/